2023-06-20
平时行街见到一直想试,但次次排长龙令我好却步。咁岩工作完经过见到唔太多人等,即刻去试下!!汤底拣咗骨胶原柚子塩汤,有淡淡嘅柚子香味,成个汤底好清新,好适合唔钟意油腻嘅朋友仔👍🏻套餐包咗4片A5和牛西冷🥩,薄薄地但油脂分布均衡,入口即融,好有牛味,虽然分量唔多,但胜在够高质。另外豚梅肉无猪肉嘅臊味,味道正常,不过不失。竹筒免治鸡肉同蔬菜都好有惊喜!鸡肉加埋鸡软骨,好有咬口,鸡肉弹牙鸡味浓。蔬菜唔洗讲,十分新鲜。食完套餐包嘅蔬菜之后要再追加一份油麦菜🥬🤩豆腐够浓味又够滑,反而丸就无乜特别。整体黎讲,成餐饭都觉得好新鲜,虽然价钱比一般火锅店贵,如果食量唔太大,又想食得高质啲,温野菜系唔错既选择。👍🏻