2017-12-01
天气凉左好多,又系食蒸气锅既时候,之前同学聚会食过呢间打边炉觉得食物新鲜又好好味,于是今次都拣反呢度试下佢既蒸气锅~价钱$368一位,贵过火锅少少,因为自选海鲜已经有5款之多,海鲜一向值钱,而且佢地海鲜真系好新鲜,呢个价钱超值~$368包括头盆一份,贝壳盛盆,龙虾每人半只,粥底一份,海鲜5款(份量按人数计),任食配料约二十款,饮品多款都系住饮~头盆我地拣左章红鱼刺身,白肉鱼本身鱼味唔会好浓,但佢鲜味十足,肉质鲜嫩弹牙,本身就咁叫原条章红鱼刺身要$598,呢份份量都好多,真系好抵~美国龙虾,size唔大只,胜在肉质弹牙,有膏~贝壳盛盆,味道够鲜甜,无沙~蒜泥粉丝蒸扇贝,带子肉厚身,有鲜味,粉丝吸哂蒜香同扇贝汁最正~每人半只生猛肉蟹,多膏亦多肉,下面垫左糯米饭,蒸好后吸了蟹汁同蟹膏,好好味~每人半只不够喉~美国桶蚝,巨无霸size,我本身不太爱吃蚝,蚝控一定好喜欢~龙等鱼,同样加入粉丝齐蒸,鱼肉厚身,鲜味弹牙~任食既肥牛系手切牛,牛味浓郁,肥瘦适中,绝非一般放题质素既肥牛,非常惊喜!绝对要encore啊~尾升要食反d菜解下腻~最后好饱啦,但点都要试下马拉糕同红早糕~马拉糕味道好香好松软,红
美国龙虾,size唔大只,胜在肉质弹牙,有膏~
贝壳盛盆,味道够鲜甜,无沙~
每人半只不够喉~
龙等鱼,同样加入粉丝齐蒸,鱼肉厚身,鲜味弹牙~
绝对要encore啊~
尾升要食反d菜解下腻~
最后好饱啦,但点都要试下马拉糕同红早糕~马拉糕味道好香好松软,红早糕红早味好出,不太甜,两款都值得试~
多口问经理,佢话呢条就系章红鱼啦