2016-10-02 2063 浏览
BBQ 7080 呢个名已经几深入民心,但系我一直都未食过。今次佢用平昌呢个名开,但系我见系 by BBQ 7080,返正朋友叫到就去食下(啱呀又系朋友叫到😂)我地早一晚打去 book 枱,不过可能系繁忙时间所以一直都冇人听,until 夜小小先成功 book 到,正因如此我地唔使等位可以直接入座入座时埸唔系满座都有半满,坐低后首先有小食顶下肚,除左泡菜我食落觉得有啲唔同味之外,其他都唔差嘅,顶下肚都好(不过生菜系夹肉食嘅😂)野饮就系出面自己攞,除左有可乐同忌廉奶之外,亦都有出面比较少有嘅提子汁同芦荟汁,一场黎到当然要饮特色饮品啦野食就系有张A5纸比你剔,唔系话好多款式,但系都足够嘅除左要烧嘅肉之外,呢度都有唔少小食,当然要试下,顺使食住等烧熟啲肉今次因为挂住食,所以唔系太多相,有几多讲几多啦辣炒年糕首先讲明,我系食左先再影,所以一碟嘅份量系唔只咁少年糕软硬适中,食落口系正常嘅,亦都食到辣味,不过就唔算太辣煎饺个皮煎得几脆,咬落去系有小小爆开嘅感觉,同埋食落唔觉得好油腻冷面面条几有弹性,只熟蛋都及格,虽然冇用冰去镇住碗面,但系食落都有凉爽嘅感觉韩式炒粉丝呢个同冷面相比系痴身小小(当然啦

小菜
饮品
野食就系有张A5纸比你剔,唔系话好多款式,但系都足够嘅

今次因为挂住食,所以唔系太多相,有几多讲几多啦

辣炒年糕
辣炒年糕
首先讲明,我系食左先再影,所以一碟嘅份量系唔只咁少

年糕软硬适中,食落口系正常嘅,亦都食到辣味,不过就唔算太辣

煎饺
煎饺

冷面
冷面

韩式炒粉丝
韩式炒粉丝
呢个同冷面相比系痴身小小(当然啦,炒架㖞),但系食落都唔觉油腻,过下口瘾食小小几正

炸鸡
炸鸡
因为舖头唔系主打小食,所以炸鸡系得一种普通嘅,感觉肉质系冇其他舖头咁嫩口,而且系冇 source 就咁食,不过口感都唔差嘅
至于烧肉就唔逐一评价啦,整体质素系唔错嘅,食完成餐都冇觉得唔好食

有特别印象嘅系烤猪片,上枱果阵系一大块,我地自己剪到细细块咁烧(枱面已提供较剪一把),味道准确啲讲似系腌过嘅味道,其实几惹味,不过唔知系咪太细块所以几易烧㶶

另外烤鳗鱼加埋汁几入味,鱼肉都算唔错,系价得推荐嘅

烧鸡肉串都可以一试,加埋大量酱非常惹味(重点!),啲肉入口都几淋,不过上果阵系同生肉放埋一齐,就算本身系熟嘅都要再烧下先好放入口

点野食黎讲冇漏单嘅情况,而小食基本上都系用细碟上,唔使惊食得太多啲烧肉食唔晒

现场嘅抽烟效果其实唔差,喉管都放得几近炉面,最少唔会成个场都系烟

最后埋单连加一盛惠二百几蚊,以呢度嘅水准黎计系合理嘅
2016-09-20
$217.8 (晚餐)
饮品
  • 烧鸡肉串