2020-05-17
今日约咗朋友去尖沙咀食饭,经过厚福街见到有间日🇯🇵韩🇰🇷fusion菜,用石烧煮汉堡扒确实我未试过😍,同朋友商量过都系想试吓呢间咁新颖人气fusion汉堡扒😝.❥ ❥ ❥菠萝烟肉和牛汉堡扒 S/$110我就叫咗个菠萝烟肉和牛汉堡扒,前菜有泡菜粒,胡麻酱沙律仲有个味增汤,主菜用铁板上石烧牛肉今次都系第一次食这种方法,首先牛肉用铲仔放置石烧上,每边煎好3秒先至熟透拌入芝麻,香葱,烟肉同埋蛋浆一齐食香味浓郁激邪恶😈,日本饭粒腍身有黏口感同平时食嘅日本饭有啲唔同,成个餐越食越停唔到口,我order咗细份量😋女士食份量啱啱好✨👍🏻 .❥ ❥ ❥月见味噌牛丼 $78一碗丼饭满满的牛肉上面洒上葱花🤤,白芝麻中间有鸡蛋🥚搅拌后成返蛋汁渗透白饭,而洋葱带一点甜味仲有磨菇一齐食简直系一个Perfect组合😍,套餐嚟来讲都好丰富有味增汤,胡麻酱沙律仲有泡菜粒,真系值得推介🥢,抵食✨🤩
❥ ❥ ❥
菠萝烟肉和牛汉堡扒 S/$110