2024-09-01
早两日忍唔住又去打边炉🍲因为实在系太抵啦,方叔叔八周年,全部菜单劲减,而且免加一,点可以唔即刻去先🤣今次点左佢地嘅鸳鸯汤底,一边麻辣一边椰子鸡🥥鸡件目测有成半只咁多😳仲有椰子🥥红枣、蕃茄同热情果,职员介绍热情果可以落又得唔落又得,落咗可以中和甜味同酸味,减少腻感☺️钟意呢度食物新鲜、份量又可以order半份/1份,方便情侣或者小鸟胃都可以食到多啲唔同嘅款式🤭今次点左黄金针菇(半份)、淮山条(半份)、鲜腐竹(半份)、包浆豆腐(半份)、皇帝菜(半份)、顶级黑尾耗儿鱼(半份)、鲜龙趸片(半份)、屠场鲜毛肚(半份)、老鹅鲜鹅肠(半份)、美国prime特级牛小排(半份)、红糖爆装粑(半份)x2,仲点左两罐加多宝😋两个人食到劲饱,埋单又唔使加一,爽👍推介大家必试包浆豆腐,口感味道一流🤤🤤另外龙趸片及顶级黑尾耗儿鱼都令人惊艳,肉质扎实又够弹牙😋至于牛小排keep到一贯水准,火锅必食👍鹅肠都好新鲜好爽口甜品方面,我都超级推介红糖糍粑,内里烟靭得来外皮又够香脆,我哋忍唔住点左两个半份🤣呢度仲有个亮点我好钟意❤️就系食完仲可以去味🤭🤭大家快啲去试吓🙌📍方叔叔重庆老火锅 (创纪之城五期(apm)) (观塘)观塘
今次点左佢地嘅鸳鸯汤底,一边麻辣一边椰子鸡🥥鸡件目测有成半只咁多😳仲有椰子🥥红枣、蕃茄同热情果,职员介绍热情果可以落又得唔落又得,落咗可以中和甜味同酸味,减少腻感☺️ 钟意呢度食物新鲜、份量又可以order半份/1份,方便情侣或者小鸟胃都可以食到多啲唔同嘅款式🤭
推介大家必试包浆豆腐,口感味道一流🤤🤤 另外龙趸片及顶级黑尾耗儿鱼都令人惊艳,肉质扎实又够弹牙😋 至于牛小排keep到一贯水准, 火锅必食👍 鹅肠都好新鲜好爽口 甜品方面,我都超级推介红糖糍粑,内里烟靭得来外皮又够香脆,我哋忍唔住点左两个半份🤣 呢度仲有个亮点我好钟意❤️就系食完仲可以去味🤭🤭大家快啲去试吓🙌
📍方叔叔重庆老火锅 (创纪之城五期(apm)) (观塘)
观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)5楼L5-2号舖
#观塘APM #美食推介 #放叔叔8周年优惠 #免加1 #红糖糍粑 #高质美食 #火锅推介 #火锅控必到 #必食火锅