2023-10-19
尖沙咀 旅锅火锅私房菜专门店,食店坐位阔落,皮革坐椅坐得好舒适,墙壁一边富欧美壁画,一边日式风情,真系好想即刻去下旅行🤗🤗。食店仲有两间厢房,约埋一班朋友卜坐厢房,自成一角,又有私隐度。先黎一支可口可乐,火锅必备饮料😆。Order左鸳鸯汤底,朋友无辣不欢,麻辣火锅走唔甩,汤底浓杰惹味,一上枱滚起,阵阵麻香飘起,真系就开始流口水😂;而我就钟意皮蛋芫荽马蹄汤,皮蛋黄非常流心黏滑,马蹄清甜,感觉非常下火🤗。🥢手切牛颈脊,去边食火锅都系必点,牛肉味浓,又有咬口,油花部分,越𡁻越香。🥢白鳝片,放入汤底渌几下,立时卷曲,入口爽夹弹,非常鲜美。🥢蜂巢豆腐,吸汁杀手,呢个一定要放麻辣吸汁,入口晒爆汁。🥢黑松露墨鱼丸,外型精致,成个冬甩咁😆,入口松露味先声夺人,口感爽弹,正👍🏻。🥢手打虾籽鲜虾滑,鲜虾滑躺在大大支木棒上,面层铺满虾籽,入口满满鲜香。🥢手工炸鱼皮,呢个都系火锅必点,系热汤上面渌几下,入口保持脆身,但又吸倒汤汁,非常惹味。
先黎一支可口可乐,火锅必备饮料😆。
🥢白鳝片,放入汤底渌几下,立时卷曲,入口爽夹弹,非常鲜美。
🥢蜂巢豆腐,吸汁杀手,呢个一定要放麻辣吸汁,入口晒爆汁。