2022-11-07
啱啱想食青口,见 YouTube 有人介绍,就订位星期一同老公去试下 mussels madness Monday$255/位,6款青口口味,任食2小时。当晚6点一入餐厅,入坐率得3成,竟然安排我两位坐正门口嘅位置,我望一望空空嘅现场环境,我真系唔知我做乜订位会获得门口位置,问 reception 有无其他位,佢问我要乜位,我指向比较内堂嘅位,佢话已 reserved, 就求其带我俩坐侧门,又系门口位,算比较少人行来行去,是但啦坐低5分钟,完全无人理,当时起码6至7个员工,20个客左右,我坐得咁张扬都当透明举手一阵,终于有人理我先知道点 order mussels,唔系除咗口罩,我行咗出去(我有立即离开嘅念头)算啦,老公想食青口就满足下佢。点餐就每一次每人一种口味,备菜时间大约15分钟,以为新鲜滚热辣煮,等下都无所谓,反正未肚饿。结果,上菜发现根本唔系热,只可以用微暖去形容。青口壳够大,肉劲细,无鲜味,应该系急冻货,仲有每只青口付上一团黑色嘅毛毛物体。今晚试咗番茄,白酒,laksa, 地中海,啤酒煮法,一般般啦胜在唔咸,个人比较欢喜 laksa 味,D汁可以点薯条,无咁干青口煮得过熟,
青口煮得过熟,有D仲有沙。我老公成晚最欣赏系杯 mocktail - Big Buddha, 自己饮咗两杯
我哋用餐只需要45分钟,一肚气埋单走人,用咗七百几蚊,真系无下次