十几年前已经认识碗屋,一试难忘,佢一直都系只此一家,10月份惠顾有八折优惠,所以今日同老婆嚟庆祝生日🎂😋。.订位时话庆祝生日,厨师就会准备一个迷你寿司蛋糕。我哋叫咗个鱼生拼盘,件件鱼生都好鲜味,仲要系厚切,数量亦非常足够。另外要推介嘅系烧鹅肝。鹅肝有成1cm厚,香味扑鼻,外脆内软,入口即溶,油甘丰富,超正靓鹅肝。酿蟹盖(甲罗烧)亦系必定要食。日本松叶蟹膏酿蟹盖,蟹膏上面加咗些少鲜甜蟹肉,味道浓郁,滋味非常! 串烧鱿鱼筒除咗个样趣致之外,亦十分鲜甜,加上秘制烧汁,令人要再三order来回味。老婆钟意食烧羊架,当然要点啦!羊架带有淡淡羊膻香味,肉质松软嫩滑,入口即溶,味道极之好。炸生蚝、烧鸡软骨、烧大虾🍤样样都香味扑鼻,要臭一阵先舍得食😆。日式烧金芋又系喜出望外,原来烧番薯时在上面洒少少盐,可以提升番薯甜味及香味。其他推介有海胆手卷、拖罗手卷、烧鲜带子、日式蒸蛋、豆腐雪糕、绿茶雪糕。最开心系放题由6:00开始,无限时,我哋两口子食到10:00,可以慢慢品尝每一口食物。