2022-10-12 20 浏览
作为一个鸡翼控嘅我,今次听到呢间餐厅叫鸡翼山已经即刻book mark左😍因为真系有超超超多种唔同类型嘅鸡翼!首先佢地嘅门面好靓,一见到个menu已经开始选择困难,估唔到鸡翼可以整到咁多唔同嘅口味😍今次我地叫左个一人餐,有一款鸡翼一个小食一个饭同一杯野饮,都系$63!真系超抵!另外再买多左三只味嘅鸡翼,绝对够晒两个人食!Total我试左4种口味嘅鸡翼,包括玫瑰鸡翼、黑松露武士鸡翼、避风塘蒜味鸡翼同宫崎南蛮他他酱鸡翼。玫瑰鸡翼外脆内软,外层包左一层蜜糖,所以食落去有少少脆脆地,系比较偏甜嘅口味。黑松露武士鸡翼嘅蒜味比黑松露味突出,整体都好食嘅,不过黑松露味再浓啲就好啦。至于避风塘蒜味鸡翼又系另一种风味,外层脆脆地又辣辣地,非常惹味!而最有惊喜嘅竟然系他他酱味!呢只鸡翼配左一个酸酸地嘅醋同一个类似蛋沙律嘅酱,加埋系出奇地夹!四种鸡翼四种唔同特色,四只都好推介!餐厅虽然无坐位,但都会有个站立嘅位比人即时去食,但我就无即场试喇,不过我相信即场食一定仲好食😋