2016-02-23
今日去K-11食Lunch, 一入到去就见到呢间嘢, 几个同事都冇试过, 所以入咗去试吓。个Menu有几个set lunch, 当中餐厅最highlight嘅就系个猪扒定食, 我地见睇落都似稳阵, 所以一行4人都叫同一个lunch set。个set黎到, 睇落都几吸引, 又有汤又有前菜而有Salad咁。汤:普通, 但本人一向麻麻面屎汤前菜: 海澡黎, 味道都自然系海澡味, 个人认为有少少腥, 食咗一啖就放低咗Salad: 几好味, 个sauce唔会太酸, d菜几脆几新鲜, 蕃茄仔都甜至于个主脚, 即系阿猪扒同个饭, 其实唔错。猪扒冇话太鞋, 亦唔会干, 个面都好脱, 下面d蛋都叫滑, 不过d蛋我觉得少咗d。衬底有洋葱同野菌, 好食! 我觉得洋葱同野菌系好食过个猪, 因为吸哂d汁, 洋葱又甜又爽。个饭其实都唔差, 一粒粒咁但又唔会太硬, 而且份量都几好, 我可以食哂成碗。至于d service, 虽然话食个lunch我地都真系唔驶乜嘢service, 但叫极d人都用个背脊得住你𠮶吓坚系躁, 上餐亦永远摆唔岩位, 个盘2/3喺枱, 1/3喺半空, 佢地都可以觉得冇问题, 可能我个人比较奄尖
汤:普通, 但本人一向麻麻面屎汤
Salad: 几好味, 个sauce唔会太酸, d菜几脆几新鲜, 蕃茄仔都甜 至于个主脚, 即系阿猪扒同个饭, 其实唔错。
个饭其实都唔差, 一粒粒咁但又唔会太硬, 而且份量都几好, 我可以食哂成碗。 至于d service, 虽然话食个lunch我地都真系唔驶乜嘢service, 但叫极d人都用个背脊得住你𠮶吓坚系躁, 上餐亦永远摆唔岩位, 个盘2/3喺枱, 1/3喺半空, 佢地都可以觉得冇问题, 可能我个人比较奄尖声闷, 我觉得咁样唔OK啰。