2018-04-23 79 浏览
今日表妹甩难了,因为佢终于考完DSE,佢之前闭关左几个月,我都好耐冇见佢了,今日终于考晒,可以松一口气了佢话之前怕考试会肚痛,一直唔敢食生冷野,今日点名话要食鱼生㖞,我醒起之前系杂志见到荃湾有间大丼屋,一于黎试下。呢度系近荃新天地果边,系百悦坊一上电梯就到了,我地六点半左右黎到,未系好多人,店员客气有礼,服务算不错Menu上选择唔算好多,但有齐鱼生丼、熟食丼同埋咖哩饭,小食样样都好吸引,搞到我同表妹都谂左好耐先落order呢度好有效率啊,落左order唔够10分钟就有得食,我表妹拣左个巨形富士山丼,系全场最豪啊,虽然冇menu张想叠得咁高,但都唔少野,有齐海胆、鱼子、蟹肉、吞拿鱼茸同埋两只大虾,净系食𩠌都饱了,分量真系唔野少,一个字,扺!而我拣咗个同样系招牌嘅烧牛肉丼,牛肉够厚身,啖啖肉,捞匀埋粒蛋黄,好好味,不过两个丼啲白饭都真系好多,我谂我同表妹share一个丼都已经够了我哋仲带咗两个小食,杂锦天妇罗同埋炸鱿鱼酥,炸鱿鱼须香口惹味,天妇罗用料新鲜,估唔到呢度啲炸物不错啊我表妹对呢餐饭十分满意,见到佢食得开心,我都好满足,两个人食咁多野再加枝波子汽水都系$400 ,真系唔错架

巨形富士山丼
烧牛肉爆丼