2021-05-11 2653 浏览
今晚带爸爸出街食返餐好既,之前问爸爸想吃什么,他竟然跟去说咩都想食下,又讲到自己咩都想食,又话好耐冇出街食饭。所以就谂到同爸爸去食火锅放题,因为咩野食都有,又多选择,唔洗烦。呢间放题都几抵食既,入座分唔同时段,有不同价钱。今晚我地就7点入座,可以任食120分钟。$228一位再加一。如果早点入座,价钱会仲平点。不过要就返放工时间,所以决定呢个时段入座。餐厅座位数目好多,主要以卡位为主,座位阔落,又干净。坐得好舒服,而且台面都好大,放完大大个火锅汤煲,台面都仲有好多位放食物。正呢间餐厅以手机点餐下单,好方便,又有好多唔同野食,鸡、牛、猪、丸、饺呢d当然实有啦,仲有海鲜架,蚝、虾、贝。。。而且牛都有好多唔同款肥牛、牛舌、特级牛肉。如果想食再靓点高质牛肉,仲可以加钱upgrade....手机下单后,食物都好快送上好快又会放到一台面满满另外都要一赞呢度既waiter服务好好,一见载食物既碟清光,便会好快收走。是日我同爸爸都不停下单,食材好新鲜好靓。汤底都有好多款。我们点了猪骨浓汤,入面仲有猪骨、粟米等等食材。除了可手机下单外,餐厅仲有好多位置放满了不同食材,行了一圈已觉好吸引有菜区,放满了不同款
手机下单后,食物都好快送上

好快又会放到一台面满满

有菜区,放满了不同款既菜,连羽衣甘蓝、冰菜都有,正,唔系好多火锅店有呢d菜类提供

仲有日本区,有刺身寿司、冷面。质素仲要不差
又有面区,多款不同面料,乌冬、刀削面、出前一丁、米线。

熟食区,有春卷、三文鱼等等,多款餐前小食

甜品区,可自制朱古力喷泉,雪糕diy,加配不同配料

好多好多唔同区,任饮任食,正正正
所以真系记得要留肚,因为我同爸爸都吃到好饱好满足
2021-05-03