2022-09-04
小店位于朗豪坊上面,位置便利;餐厅嘅装修同环境都几好,座位之间又够宽,张枱就算摆晒啲菜式都唔会好逼!门面好够光猛,仲有啲霓虹灯打卡位🤩,餐具枱凳果啲都唔会油笠笠,整体感觉企理干净!用QR code落单,唔会漏单,好有效率上菜速度好快👍🏻!------------------------------◖Supreme Set◗ $298/pp有牛、猪、鸡90分钟任食,仲包埋出面嘅沙律bar,有泡菜、沙律、炸物、甜品可以自己拎🥗!一坐低已经有店员上咗个梨汁牛五花同牛拼盘比我地,等都唔洗等就可以开始烧啦!肉类有好多选择,今次主攻佢啲安格斯牛,牛肉油花足够,牛味香浓!🔥推荐款式:🐂/全牛拼盘乜都有啲,虽然唔知系咩部位,见佢厚切薄切嘅都有,啱晒选择困难症嘅朋友仔!🐂/韩式梨汁牛五花切得劲薄,基本上烧一分钟已经食得,有薄脆嘅口感,仲带啲梨汁嘅清甜🐂/牛肩肉油花布平均,系厚切嘅牛肉片,肉质软嫩,烧完之后,点佢嘅烧汁食真系好正!🐂/烧汁牛扒大大块,腌得好入味,甜甜地,啲肉完全唔韧,有少少似食紧叉烧嘅感觉🦪/广岛蚝呢个真系超抵食,好有惊喜!用锡纸兜装住,啲蚝大大只肥美饱满,食到有少少海水味,好creamy
◖Supreme Set◗ $298/pp
🔥推荐款式:
🐂/全牛拼盘
🐂/韩式梨汁牛五花
🐂/牛肩肉
🐂/烧汁牛扒
🦪/广岛蚝
呢个真系超抵食,好有惊喜!用锡纸兜装住,啲蚝大大只肥美饱满,食到有少少海水味,好creamy鲜甜!
🦪/蚬
每粒卜卜蚬都好饱满,烧熟之后鲜甜多汁,但就要烧得比较耐先开口
🦑/鱿鱼
切好晒嘅鱿鱼须,烧熟佢外面微㶶脆脆地,点佢嘅酱汁食都几惹味
🍌/香蕉年糕
呢个系出面自助bar嘅嘢食,以为系薯宝黎,食落一阵香蕉味爆发,原来系炸香蕉年糕,几香几烟韧!
嘢饮方面包左任饮嘅汽水同埋唔同口味嘅梳打🍹,叫咗杯热情果梳打,可以消下腻,钟意饮酒嘅朋友仲可以加钱任饮酒类🍻!
🌟Encore指数:8.5/10
见到佢啲款式冇Menu上面咁齐,但系主打嘅牛类(最重要)都有得食,而且肉质都几好!可以全程净系食佢啲牛同海鲜,觉得已经回番本!佢个烧肉炉唔大,但火力够猛同埋可以自己调较火力,啲嘢食都好快熟,而且枱埋多咗位可以摆嘢!同埋餐厅抽风同个炉真系好掂,食完身上面真系冇油烟味,食完行返个街都唔会话好大阵味怕尴尬!