2007-05-17 4 浏览
通常我一星期黎一次, 次次都叫麻辣二味米线, 麻辣好够麻但不够辣, 甚至叫大辣也不够,我不算非常食得辣的人, 所以可以中肯咁讲佢地的辣系唔够, 若然真正嗜辣者可能未必过足瘾。$23有两味米线, $25有三味, 而每碗米线都standard落左辣肉松, 芽菜同豆卜, 肉松有d鞋口, 味道都可以, 而略嫌芽菜太少, 个人就喜欢腐竹多过豆卜. 每次食都觉得好多味精, 好咸, 面头好多油, 但我就钟意佢麻辣得黎又唔会辣到飞起.午餐通常可以加$5多杯野饮, 有利宾纳加点子(即似啫喱点子), 绿茶蜂蜜点子等, 我就唔系几钟意饮佢地d点子, 唔好饮.湾仔$23黎讲唔算好贵, 但同我食开的街坊店比较, 始终略嫌贵左少少.