2021-06-13
2021 浏览
无肉食呢间素食餐厅相信好多人都听过,因为佢喺港岛九龙新界都有分店~真系总有一间喺左近 今次我哋就嚟咗呢间算系比较新嘅中环分店,而且算系咁多分店之中佢系坐得最舒服嘅一间 !我地系星期五去,所以每位价钱系$148 任食90分钟入到去先俾钱跟住就可以享用自助餐喇~ 食自助餐循例都要先行一圈睇吓佢有啲乜嘢食先: 先讲头盘头啦,有沙律啦各款嘅凉拌小菜冷面仲有啲炸小食当中我最钟意酥炸香菇韩式炸鸡同烧汁茄子但好热气真系haha! 之后就有啲热荤,选择都几多一共有六至七款,有炒清菜,当中呢个咕噜肉几正!系酸豆卜加菠萝好香好惹味! 热荤隔离就有白饭汤同糖水 之后就系炸物区同甜品 烤物有pizza 炸腐皮卷炸馒头炸番薯等等 我就最推荐炸馒头加埋炼奶食一流! 甜品选择方面有芝士蛋糕同中途出现既拔丝同芝士挞,后者新鲜出炉超好味 不是一嚟到个个都出去影相打卡~最咪仲有几款饮品就有罗汉果茶洛神花茶同埋柠水 选择都唔少架~~~
食自助餐循例都要先行一圈睇吓佢有啲乜嘢食先:
先讲头盘头啦,有沙律啦各款嘅凉拌小菜冷面仲有啲炸小食
之后就系炸物区同甜品