2015-03-09
book左6:15pm~去到原来有happy hour到7:30pmorder 2个happy hour($58 x2)~唔够饮先再另叫原本我都想再试"柠檬烧酒"~最终都饮饱..无叫到前菜6小碟..要叫先会refill(黑豆, 大豆芽,菜,泡菜,豆腐..第3款好似魔芋)整体前菜唔错~黑豆小碟第一次见..泡菜都好够入味依个ma ma地~本身无味道拣依间既原因~除左无限时..座位仲非常宽阔舒适"鲜带子"($188)肉质好鲜嫩~中等size都好ok"鲜酱油大虾"($168)虾好大只~用料新鲜..肉质爽弹带鲜味"韩式五花腩"($158)好薄身..烧起皮层好硬~肉质都可以"生菜及酱料"($58)蔬菜好新鲜..每片生菜叶都好大片网烧无痴底~侍应会自动更换加上炉边有放水~吸走烟味..整个场都无烟雾迷漫感食完韩烧..随即送上"果醋"有果香..少甜味道不太酸~有助消腻另一半话想饮汤..再点个"海鲜大酱汤(跟白饭)"($118)有虾,蚬,青口海鲜料及蔬菜~汤底少咸唔辣..味道唔错整体食物质素唔错..价钱合理~服务都ok
原本我都想再试"柠檬烧酒"~最终都饮饱..无叫到 前菜6小碟..要叫先会refill(黑豆, 大豆芽,菜,泡菜,豆腐..第3款好似魔芋)
整体前菜唔错~黑豆小碟第一次见..泡菜都好够入味 依个ma ma地~本身无味道 拣依间既原因~除左无限时..座位仲非常宽阔舒适 "鲜带子"($188)
肉质好鲜嫩~中等size都好ok "鲜酱油大虾"($168)
虾好大只~用料新鲜..肉质爽弹带鲜味 "韩式五花腩"($158)
好薄身..烧起皮层好硬~肉质都可以 "生菜及酱料"($58)
蔬菜好新鲜..每片生菜叶都好大片 网烧无痴底~ 侍应会自动更换
加上炉边有放水~吸走烟味..整个场都无烟雾迷漫感 食完韩烧..随即送上"果醋"
有果香..少甜味道不太酸~有助消腻 另一半话想饮汤..再点个"海鲜大酱汤(跟白饭)"($118) 有虾,蚬,青口海鲜料及蔬菜~汤底少咸唔辣..味道唔错
整体食物质素唔错..价钱合理~服务都ok