2018-07-14
今日去探朋友,经过杏花新城想揾啲野食,就见到地下有一间装修好eyecatching嘅餐厅。哗有个旋转木马喺中间加上同朋友睇完餐牌,觉得啱食,就入去食有set dinner嘅餐牌,而问左waiter其他主菜都可以加钱改做餐。打开另一本menu, 又系好梦幻的我同朋友叫左两个set, 分别系蟹籽蟹棒忌廉意大利墨鱼汁宽条面,同埋猪手。首先上嘅有汤同沙律,汤系南瓜汤,南瓜汤都算’杰’,食到有南瓜蓉。到主菜来了!首先嚟嘅系墨鱼汁宽条面!蟹籽同蟹棒嘅份量算多,本身以为呢味只会有蟹籽蟹棒嘅味道,点知食入口有惊喜,原来忌廉仲加入左蒜粒,蒜嘅味同意粉好夹,宽条面表面痴满左忌廉、蒜粒同蟹籽,食入口系好味道、又creamy呢味无论外貌同味道都好高分呀!到脆皮猪手,首先卖相系唔错,本以为脆皮猪手嘅肉会好干,点知又唔系呙!脆皮够脆、唔un之余,肉都唔会好干身,而脆皮都痴住少少皮下嘅”胶质”,咬落好有口感份量方面,切走旧骨都仲有唔少肉,而佢嘅伴菜有薯蓉、瓜同埋烧粟米,食完呢两碟其实我同朋友都非常饱了!Set dinner仲包括甜品同埋餐饮,甜品系一人一道chocolate mousse, mousse 唔会一味得
打开另一本menu, 又系好梦幻的
到主菜来了!首先嚟嘅系墨鱼汁宽条面!
Set dinner仲包括甜品同埋餐饮,甜品系一人一道chocolate mousse, mousse 唔会一味得个甜字,而系有好浓朱古力味。
除咗食物唔错,现场我地仲见到有好多公仔、或者特别嘅座位做”打卡位”,食饭之余有个靓环境打卡,食呢餐都开心啲
埋单每人大约$170 ,我觉得又唔算贵,食又食饱,相都影唔少