2021-10-15
趁8号风球未打到黎,今日决定收工之后一定要食返餐饱饭奖励吓自己!最后我哋决定拣返屋企附近嘅放题,佢就系位于沙田中心嘅北海道食堂喇~我哋拣咗佢嘅晚市任食2.5小时极上放题,menu睇落都算有好多选择,例如:寿司、刺身、串烧、天妇罗、火锅等等,都几吸引㗎🥰除此之外,饮品方面都有唔同嘅种类,有成3个饮品柜俾你慢慢拣,亦都有茶同啤酒等等🍻而我最推介嘅食物一定系佢哋嘅刺身,例如:三文鱼!食落好有浓香嘅三文鱼味,厚薄切得啱啱好,油脂分泌好平均,而北寄贝都好新鲜,食落好鲜甜爽口,放题黎讲质素真系算系唔错架😂另外日式火锅都唔错,牛肉份量好多,肉质都可以~炸物方面好多都做得唔错,我最钟意嘅就系咖喱角同炸饺子,馅料十足,食落又唔会觉得好油🥰烧物方面都正正常常,但略嫌调味太单一只有盐烧,如果有孜然粉味应该会正好多〜甜品部份今日只系得任食维记雪米滋,店员话平时会有雀巢雪糕🍦
另外日式火锅都唔错,牛肉份量好多,肉质都可以~
甜品部份今日只系得任食维记雪米滋,店员话平时会有雀巢雪糕🍦