2022-12-17 711 浏览
之前喺大角咀开第一间分店嘅时候已经想试 但系有少少远估唔到而家喺红磡开另一间分店 方便好多😍呢间主要食日式家庭菜 望落精致一个set有冷盘+季节沙律+ 主食+ 面▶️ 印第安慢煮泰式鸡套餐 ($68) 冷盘拣咗山葵八爪鱼🐙 八爪鱼系生嘅 咬落好嚼口 带有少少Wasabi味 唔会太攻鼻之余 味道好夹季节沙律三选一 (柚子紫薯青苹果沙律/芝麻酱秋葵/韩式凉拌青瓜)拣咗佢哋嘅招牌- 柚子紫薯青苹果沙律🍠紫薯够甜 味道天然 应该冇咩点加糖或者其他材料入边仲真系有苹果粒 咬落嚓嚓声🍏但系唔酸然后微微带啲柚子香味 呢个值得叫主食选择多 八选一 差唔多咩肉类都有🐔呢个印第安泰式鸡基本上就系厚厚嘅煎鸡扒 上面落咗劲多泰式酱(比起张相多好多酱) 所以食落酸酸甜甜 几好食 鸡扒几滑嫩 煎到少少香脆 同时保持Juicy口感 味道新鲜 黄埔呢间只有稻庭乌冬或者冷荞麦面拣呢排咁冻都会想食返碗汤乌冬🥶汤底四选一 (昆布木鱼/猪骨浓汤/和风牛骨汤/韩风猪骨汤) 我拣咗昆布木鱼 算系味道淡啲𠮶个 但系都够浓味加咗$8 加明太子 不过可能系捞左入汤度 感觉上加同唔加都冇咩分别😗🍜稻庭乌冬系扁身嘅 食落烟韧挂汤-食物味道方
之前喺大角咀开第一间分店嘅时候已经想试 但系有少少远
估唔到而家喺红磡开另一间分店 方便好多😍
呢间主要食日式家庭菜 望落精致
一个set有冷盘+季节沙律+ 主食+ 面

▶️ 印第安慢煮泰式鸡套餐 ($68)
印第安慢煮泰式鸡套餐

主食选择多 八选一 差唔多咩肉类都有
鸡扒几滑嫩 煎到少少香脆 同时保持Juicy口感 味道新鲜

黄埔呢间只有稻庭乌冬或者冷荞麦面拣
呢排咁冻都会想食返碗汤乌冬🥶
汤底四选一 (昆布木鱼/猪骨浓汤/和风牛骨汤/韩风猪骨汤)
我拣咗昆布木鱼 算系味道淡啲𠮶个 但系都够浓味
🍜稻庭乌冬系扁身嘅 食落烟韧挂汤