2024-09-01 431 浏览
尖沙咀呢间日本菜一早就喺我嘅list入面,一直都冇机会食,今日终于揾到机会嚟到呢度试吓!本来想食佢哋出名嘅美人滋锅,但系见到佢哋嘅Lunch menu又几吸引我~最后都系拣咗「和牛烧肉饭御膳」✨✨成个套餐都好丰富,有面豉汤、沙律、小菜、渍物,仲有重头戏和牛烧肉饭😍 分量唔算太大,啱啱好一个女仔可以食完嘅分量,唔会浪费食材和牛表面已经轻轻烧过,散发住浓郁嘅牛肉香味!食一口落去仲有淡淡嘅炙烧味道,搭配一颗生蛋黄全部捞匀一齐食,酱烧酱汁配住鲜嫩嘅牛肉,简直太好味。腻咗就食一口沙律,新鲜嘅蔬菜仲有炸得脆脆嘅莲藕,清爽又解腻~ 渍物就系日式烤红薯,味道香甜可口,而且仲外脆内嫩,呢道可以当作我嘅饭后甜点😍 面豉汤都好好饮,超鲜美嘅味道,令我忍唔住一口一口,饮落去成个身体暖笠笠

最后都系拣咗「和牛烧肉饭御膳」✨✨