一入店见到食券机,越黎越多日式拉面店有呢部机了,但有几多真系做得好日式呢?我觉得呢间系其中一间,而最得意嘅系佢唔系净系抄日式果套,佢都融入一啲香港嘅嘢,好似八达通!似日本得黎又劲有亲切感。买完飞坐低,都好日式地放齐哂料,筷子,纸巾同埋嘢饮。佢唔系冰水,系茶,稍浓,劲解油腻。筷子都写明系天然竹割,无漂白,够卫生。上面盒tempo再次感受到日式得黎有啲亲切!枱吧位更正,放咗系上面,劲善用空间。叫咗两个餐,先黎小龙虾蟹子沙律,望落唔似有沙律,食落就知收埋系中间。好鲜味,有寿司店感。连埋紫菜食又几特别。另一个餐跟饺子。佢啲饺子望落几绿,应该系因为皮薄,透出饀料频色。食落都系日式饺整法,即系几只一齐用嘢压住煎果种,所以饺子充满肉汁。豚骨拉面,汤底浓郁香口。啲肉劲腍,超夹啲面。配菜劲大份,流心蛋坚正。成碗面真系好似番咗日本食咁!呢个系豚骨拉面加虾味噌,个汤更浓,多咗重味,更开胃!佢仲有虾干同粟米,中和偶尔会觉得浓得滞嘅感觉,真系好正!佢仲有啲独家食法提议,好似落拉面汁,芝麻同埋辣芽菜等,我无试,因为就咁已经好正!朋友试咗辣芽菜,佢劲钟意食,食咗好多。系香港嘅日式拉面店试过唔少,呢间都系数一数二好食

枱吧位更正,放咗系上面,劲善用空间。

系香港嘅日式拉面店试过唔少,呢间都系数一数二好食之余仲要劲饱,但又未算太贵(人均一百左右)嘅店。可以再试,试埋佢啲独特食法:)