跟朋友第一次嚟到GULU GULU Happy Hour, 我朋友系呢度既常客,佢话地方好坐,有室内、有户外。而且Happy Hour串烧非常抵食,所以星期一无特别会要开就早啲同佢咗嚟Happy Hour。呢排因为开始学调酒既关系,特别同朋友坐Bar枱,顺便偷师。先嚟咗一杯外观一流既My Favourite,以Gin做基酒,加咗苹果汁同菠萝汁,再上蓝娇酒加Soda分层,好饮之余又靓可以打卡,不得了!其实调酒师都好意外我哋点解会坐Bar枱,我道明来意后调酒师即刻嚟多两杯即兴调酒我试吓。所以通水俾大家知,钟意饮酒可以学我同朋友坐Bar枱多啲同调酒师沟通,包你有惊喜!讲到串烧,我哋分别叫咗三个串烧组合,包括:精选串烧组合、内脏串烧组合仲有海鲜串烧组合,首先我几钟意佢个调味。惹味、够味之余你唔会觉得好渴,呢个我觉得系食串统嚟讲系非常重要,因为好多串烧就系食材唔够好,刻意调到个味道好重。一)你会食唔到食材既味道,二)令你好口渴叫多啲嘢饮... ...。先讲内脏组合,鸡心、鸡心喉、鸡肝、鸡肾,全部都系我至爱。件件肉质都好新鲜爽口、完全食到晒食材本身既味道,如果大家都系内脏爱好者就明我讲紧咩,因为内

先讲内脏组合,鸡心、鸡心喉、鸡肝、鸡肾,全部都系我至爱。件件肉质都好新鲜爽口、完全食到晒食材本身既味道,如果大家都系内脏爱好者就明我讲紧咩,因为内脏处理得好,本身食材带出嚟既味道都经已够好食。
另外精选串烧组合我又系要推介,特别系大葱鸭胸串同埋日本厚油扬,我自己印象特别深。大葱鸭胸串我未食之前以为佢系墨鱼串,一食之下就食到鸭胸个嫩滑口感,加埋大葱吊出个鸭胸味。两下我就自私食晒,结果要点多round请我朋友食。哈哈,仲有个日本厚油扬,其实我到呢一刻都唔知系咩嚟,口感同味道好似烧豆泡。烧到外脆内软。唔怪得好多个组合都有呢合串烧系里面,应该系本店推仲名物嚟。我都系之后听留朋友讲原呢度好多食材都系日本货,而且厨房用既烧烤炉都系老板揾人特别订做,我完全唔相信一间酒吧对食物都几有要求,抵赞!!
海鲜串烧组合
串烧组合