2022-04-01
将军澳一带,近年由美食沙漠慢慢演变为食好西既集中地,特别系海旁一带,多左好多有格调既西餐厅。系晚市暂停之前,我地就去左呢间口碑唔错既日式铁板烧。大家要试既话,记得要等佢重开先🥲我地叫左一个一人份既dinner set,再散叫 à la carte,试到多啲菜式之余都够晒饱🤗⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃🌟香煎法式鹅肝多士 (dinner set $1080) 鹅肝煎得非常香口,配上微酸既黑醋汁,开胃得嚟唔会太油腻,多士亦好脆👍🌟日本鳗鱼烧海胆卷 第一次试咁样既配搭,鳗鱼系即烧热辣辣,海胆都好新鲜,不过就略略会被鳗鱼既味盖过左,但overall嚟讲都唔错😋🌟烧吞拿鱼脑天 脑天即系吞拿鱼头顶既肉,每条吞拿鱼只有两块,多脂肪少筋,烧过后口感好软滑好好味呀😭😭🌟吉列A5宫崎和牛 🌟鹿儿岛A4和牛汉堡 $148🌟经典蒜蓉炒饭 (dinner set)⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃餐厅既装修非常现代化,餐厅有两张铁板枱,如果想同师傅多啲交流,并且目睹烹饪既
🌟香煎法式鹅肝多士 (dinner set $1080)
🌟日本鳗鱼烧海胆卷
🌟烧吞拿鱼脑天
🌟吉列A5宫崎和牛
🌟鹿儿岛A4和牛汉堡 $148
🌟经典蒜蓉炒饭 (dinner set)
餐厅既装修非常现代化,餐厅有两张铁板枱,如果想同师傅多啲交流,并且目睹烹饪既过程,记得要早啲订位同埋有礼貌地request返坐铁板枱呀~
😋味道:4/5
🏠环境 :5/5