2024-07-31 131 浏览
铜锣湾 Takumi Mixology Salon🌸系日式风格嘅宁静酒吧 黑漆漆昏暗嘅布局令人觉得身心舒畅😗呢度嘅Cocktail最主要分开因为水果类同埋茶类1/ Mochi and Irwin Mango 🥭 💛⭐️系一杯好似食紧芒果糯米饭、饮紧芒果汁既酒,制作材料有Shochu、sake base vodka 、Nama sake ,系𠮶啲冇过滤过嘅sake,甜度啱啱好,好适合夏日炎炎饮😬2/ Tasmania Reid Red Fruits❤️系用澳州既🍇 Cherry + whisky , gin 深红色嘅酒 饮落口 一啲都唔重口味 易入口🤪跟住以下嘅酒就系你可以首先拣咗茶底,再加自己钟意嘅酒3/ Hojicha 焙茶☕️Whiskey (no peat) + port wine 呢个几特别 首先见到bartender 用只镬炒香啲茶叶 炒到成间bar 充满茶叶嘅味道😅跟住就开始调配因为落咗Port wine 🍷 所以成杯酒嘅味道居然系几甜嘅 完全唔觉得自己饮紧茶😅 都几特别4/ Earl Grey 伯爵茶☕️Bourbon+ lemon, honey, 柑桔呢杯系甜甜酸酸 闻到伯爵
铜锣湾 Takumi Mixology Salon🌸
系日式风格嘅宁静酒吧 黑漆漆昏暗嘅布局令人觉得身心舒畅😗
呢度嘅Cocktail最主要分开因为水果类同埋茶类
1/ Mochi and Irwin Mango 🥭

2/ Tasmania Reid Red Fruits❤️
系用澳州既🍇 Cherry + whisky , gin
深红色嘅酒 饮落口 一啲都唔重口味 易入口🤪
跟住以下嘅酒就系你可以首先拣咗茶底,再加自己钟意嘅酒

3/ Hojicha 焙茶☕️
Whiskey (no peat) + port wine
跟住就开始调配

4/ Earl Grey 伯爵茶☕️
Bourbon+ lemon, honey, 柑桔
呢杯系甜甜酸酸 闻到伯爵茶嘅香味
钟意饮伯爵茶嘅一定要试!
另外呢到啲nuts系honey roasted
好食 配酒一流