2020-07-31 1506 浏览
💛 #黄色经济圈 ⚠️告急黄店⚠️旺角呢间日常料理Mainichi主打日式家庭小菜~入到去就好似番左屋企休息饮碗汤食饭咁💛全间餐厅都贴满文宣仲有防疫物品同饰物义卖🎗🍴椰子炖鸡汤($68/大碗)本身好钟意饮汤屋企又冇汤饮见到当然唔放过❤️叫左两碗饮完系唔会口渴𠮶款但椰子味浓啲就会更好😉🍴日式三鳗狂炒饭Thx($98)开头以为净系得面头𠮶一块仔鳗鱼~点知原来切晒细粒❤️入面有好多~👍🏻🍴日式猪软骨($80)猪软骨炆得好冧都几入味而且份量都几多~😋但重口味人士表示浓味啲就开心啲🤣🍴蒜辣肥牛($80)呢款可以自行选择辣唔辣~我地今次就拣左辣味😋都几够辣仲好香蒜味❤️🍴烟肉炒椰菜($70)炒得好惹味一上枱已经照得镜😋咸左少少咁多但可接受👌🏻🍴千岛单骨鸡翼($40)虽然佢系写千岛鸡翼但食落唔太似~单骨嘅关系食起上黎好方便👍🏻肉质稍为干左啲🥺🍴红蟹肉忌廉可乐饼($30)可乐饼炸得好香脆~虽然唔系好食到蟹味但系忌廉好浓好香👍🏻🍴日式饺子($30)纯粹叫黎满足我呢个饺子控🥟系煎嘅菜肉饺可以再煎香多少少😋餐厅嘅Menu好特别一开头仲心谂做咩一坐低就比张上菜纸我仲要成千蚊🤣原来系佢地嘅Menu🤣另外餐厅嘅Wifi都好
💛 #黄色经济圈 ⚠️告急黄店⚠️
🍴椰子炖鸡汤($68/大碗)

🍴日式三鳗狂炒饭Thx($98)

🍴日式猪软骨($80)

🍴蒜辣肥牛($80)

🍴烟肉炒椰菜($70)
炒得好惹味一上枱已经照得镜😋咸左少少咁多但可接受👌🏻

🍴千岛单骨鸡翼($40)

🍴红蟹肉忌廉可乐饼($30)
可乐饼炸得好香脆~虽然唔系好食到蟹味但系忌廉好浓好香👍🏻

🍴日式饺子($30)
纯粹叫黎满足我呢个饺子控🥟系煎嘅菜肉饺可以再煎香多少少😋

餐厅嘅Menu好特别一开头仲心谂做咩一坐低就比张上菜纸我仲要成千蚊🤣原来系佢地嘅Menu🤣另外餐厅嘅Wifi都好特别系三张图片组成只系比真。香港人🇭🇰用~不能忘记嘅三组数字大家又知唔知系咩呢?

📍 日常料理 (旺角)
旺角弥敦道575号Ladder Dundas5楼
  • 椰子炖鸡汤