2022-12-20
同妹妹去行街🥰 行到攰攰地谂住揾间咖啡店坐低休息吓😆 经过呢间新开嘅咖啡店😍 见到装修劲日式❤️ 即刻忍唔住入去试吓😎一入到去就已经闻到咖啡香😍 佢哋除咗可以即场买咖啡饮☕️ 仲有好多一个个寿司饭桶装住唔同既咖啡豆🥰 俾人可以买返屋企👍🏻 原来佢哋嘅咖啡豆都系采购自日本既 🇯🇵 依家仲有70款以上添呀❤️Affogato☕️ ($58)超钟意食雪糕既我🥰 系special coffee 个到见到affogato😍 即刻忍唔住叫左😆 原来有两款咖啡可以拣👍🏻 包括「水」💧同「木」🪵 店员好好❤️ advise 我「木」比较nutty d , 会同雪糕比较夹😎 雪糕有两球😍 热辣辣既咖啡配埋雪糕嘅香滑,真系好正👍🏻 咖啡既回甘系口腔入边徘徊❤️冻朱古力🍫($42)妹妹唔饮咖啡☕️ 咖啡店好好👍🏻 有照顾到唔饮咖啡既人🥰 朱古力味好浓郁🍫 仲饮到啲朱古力粒粒,味道唔算好甜☺️圣诞圆木蛋糕🎄($58)依个好有圣诞气氛🎄依家食岩晒🥰 面头有层浓郁既朱古力🍫 包住入边嘅朱古力海绵蛋糕🍰 味道唔会好甜啱晒我,蛋糕质地软熟,又带啲弹牙☺️柠檬蛋白批🍋($38)柠檬批酸酸甜甜, 个饼底好脆身☺️野田珈琲生豆专门店 + 焙煎
Affogato☕️ ($58)
冻朱古力🍫($42)
圣诞圆木蛋糕🎄($58)
柠檬蛋白批🍋($38)
柠檬批酸酸甜甜, 个饼底好脆身☺️
野田珈琲生豆专门店 + 焙煎 (湾仔)
湾仔轩尼诗道314-324号W Square地下B号舖