2006-03-26 0 浏览
17/2 同辣椒仔去咖喱物语食咖喱!佢话新开张,仲有张七折既coupon,所以去左试。两个人叫左个凯撒沙律、咖喱虾卷、咖喱鸡翼同埋蛋痷列包饭跟青咖喱汁同墨汁咖喱汁,环境唔错,坐得都几舒服,但waiter 招呼得太过周到,我同辣椒仔都系度问系咪识架,hehe。Anyway, 最好味既系咖喱鸡翼(个酱好正),果个蛋包饭系个waiter 介绍既... 呢个就麻麻地,唔多buy,个汁好鬼淡,我见到墨汁就话一定要试,但果个墨汁咖喱汁得个样,黑色,但无咩味,反而个绿色既青咖喱汁比较好。凯撒沙律佢\加左只生鸡蛋,如果你地唔食生鸡蛋既要早讲(因为咁o岩辣椒仔唔食),我觉得麻麻地,salad 都系fat angelos 好味d。而个虾卷唔错。有机会试下啦!我地两个人食左170 (折左之后),好抵!环境方面几宽敞舒适,不过d waiter 成日听我地讲野,又成日行埋黎,仲会搭讪(唔系走黎同我地倾计,而系同搭咀- 所以知佢\听我地讲野)!但我地都唔系讲秘密,所以都无咩!顺带一提,早前见到calbee 既咖喱味薯片做promo 系呢间餐\厅既7 折coupon,有心黎试既不妨买包薯片,咁样抵d!