2023-07-10
今日经过APM,见到新开左一间日式料理店,于是就买返屋企试下好不好食我地叫左1️⃣咖喱定食💰99套餐包括左一个汤、一个白饭、一个主菜同埋一杯野饮。汤我地拣左北海道产甜粟鸡肉豆乳浓汤,主菜我哋拣咗和风根菜鸡肉汉堡扒咖喱饭、野饮系冻乌龙茶豆乳浓汤唔似汤,可以叫一个主菜,因为里面好多料。有鸡肉、甘笋、玉米粒,豆乳味道香浓,加埋粟米粒好香甜👍👍咖喱味道浓郁,系日式咖喱,有咖喱香味,但系又唔会辣,里面有好多荀干、红萝卜,莲藕、同埋一块鸡肉汉堡扒,感觉好轻盈健康乌龙茶好清香,口感柔顺👍2️⃣法式龙虾浓汤💰49屋企人想饮龙虾汤,所以叫一个黎试下,龙虾汤好浓郁,味道啱啱好,唔会过咸,里面有少少龙虾肉,加埋忌廉,几香滑👍消费价钱:2人💰148,人均💰74结论:(5个⭐️为满分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性价比:⭐️⭐️⭐️⭐️回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️餐厅名称:一汁一菜餐厅地址:观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)2楼L2-3号舖
我地叫左
1️⃣咖喱定食💰99
乌龙茶好清香,口感柔顺👍
2️⃣法式龙虾浓汤💰49
消费价钱:2人💰148,人均💰74
结论:
(5个⭐️为满分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性价比:⭐️⭐️⭐️⭐️