2020-04-14 588 浏览
约咗朋友lunchtime一齐食饭,点知本身想去果间餐厅因为疫情关系冇开门,见到一木唔洗排队,就嚟咗呢度试下啦!门面同入边都系以木为主嘅装修,座位唔多,墙上边有小木牌写咗今日提供嘅菜式,套餐包咗三款菜,白饭或沙律,同一杯饮品,盛惠80大元,湾仔嚟讲算系中等价位啦我同朋友都拣咗豚肉生姜煮同柚子汁煮牛筋,佢要玉子烧我就要咗秋葵做冷盘😛😛唔好睇佢一小碟一小碟咁,食哂其实都好饱㗎😝每个菜都唔系话令人好惊喜嘅好食,但食得出日本家常菜嘅日常,每样都好入味,亦食唔出加咗味精或者太多调味料,柚子汁嘅秋葵同山药真系好开胃,三个入边我最钟意呢款😋想食的话真系要早啲去呢!食到一半已经见到外边排咗四五个人,而小店座位有限就可能要等耐啲先有位喇!

2020-04-14