5天前
系经朋友介绍先知呢间小店🤭餐厅主打一汁多菜定食🍱食物款式多分别有热菜及冷菜😋自行扫QR code落单拣喜爱的配菜🧏♀️食物制造用心❤️摆盘又有心思💕虽然餐厅空间细 但环境设计简约舒适好快就坐满座 限时80分钟享用🥢1️⃣2款热菜+1款冷菜🍱 $89起鹿儿岛吉列黑豚肉饼🐷吉列黑豚肉饼的外层炸到黄金酥脆,肉质打成免治肉饼超软腍,口感有啲似食薯饼一样薯仔粒配烧汁蜜糖黑椒酱(素)🥔薯仔切成粒状,表皮微微炸过,配埋酱汁食落酸酸甜甜几好味,呢道菜好岩素食朋友南瓜沙律配苹果青瓜坚果🎃🍎🥒用南瓜压成蓉,加入苹果,青瓜及坚果,搓成橄榄形状,食落有惊喜,南瓜味道清甜,食到粒粒口感有咬口白饭🍚饭的份量拣左少饭,加$10升级左白饭,配上樱花虾及酱油,捞匀后食更有咸香味餐汤🥣仲有附送餐汤,忌廉杂菜汤有蔬菜,菇菌及粟米粒等好足料又好好味💯😋接骨木花蜜配青柠 (热)🍵加$10配饮料,饮到好香接骨木花蜜🍯,加入青柠🍋🟩唔算太甜,酸酸甜甜好滋润🤤2️⃣2款热菜+1款冷菜🍱 $89起和风黑松露乌贼堡(墨鱼汉堡)🧆用墨鱼滑🦑混入粟米粒🌽,口感弹牙,微微黑松露沙律酱一齐食别有一番风味😋秘制Masala鸡🐔Masala是印度咖喱香料做
餐厅主打一汁多菜定食🍱
2款热菜+1款冷菜🍱 $89起
鹿儿岛吉列黑豚肉饼🐷
鹿儿岛吉列黑豚肉饼
薯仔粒配烧汁蜜糖黑椒酱(素)🥔
薯仔粒配烧汁蜜糖黑椒酱(素)
南瓜沙律配苹果青瓜坚果🎃🍎🥒
南瓜沙律配苹果青瓜坚果
白饭🍚
餐汤🥣
接骨木花蜜配青柠 (热)🍵
2️⃣
2款热菜+1款冷菜🍱 $89起
和风黑松露乌贼堡(墨鱼汉堡)🧆
和风黑松露乌贼堡(墨鱼汉堡)
秘制Masala鸡🐔
Masala是印度咖喱香料做酱汁淋上鸡肉表面,鸡肉切成4件,肉质食落偏向干身,不过系我钟意食的口感
秘制Masala鸡
自家调制洛神花椒油渍车厘茄(微麻辣)🍅
车厘茄加入自家制酱汁调出来味道清新,作为前菜开胃,但完全唔觉得辣
自家调制洛神花椒油渍车厘茄(微麻辣)
白饭🍚
白饭使用珍珠米,粒粒饱满
餐汤🥣
一样都是忌廉杂菜汤
麦茶(热)🍵
加$6配麦茶,亦可以选择唔使饮料,出面可自助斟水🫗
我个人本身好钟意食定食😍,好钟意一碟碟唔同款式,一汁多菜份量唔算多,但充满日式风味,而且食物质素唔错,价钱合理👍,店员服务友善,建议提早预约订位📞