2020-01-15
最近见人介绍呢间日式小店,就同朋友一齐黎食,睇下系咪真系咁正啦。去到既时候未够8点,大概要等4-5张飞先到我哋,咁当然就研究下餐牌谂下一阵食咩啦。拣完之后等左一阵就到我哋入去,我哋叫左满腹拉面(盐味汤底)、慢煮牛舌拉面(盐味汤底)、炸三文鱼皮、忌廉蟹肉薯饼。打紧食评先发现,原来舖入面既menu同外面有少少唔同,薯饼类既入面menu先有写。MenuMenuMenu忌廉蟹肉薯饼忌廉蟹肉薯饼︰超脆,好creamy,唔太食到蟹肉,不过几脆几香几好食。满腹拉面(盐味汤底)、慢煮牛舌拉面(盐味汤底)满腹拉面︰有和牛、叉烧、虾天妇罗、辛口黑豚丁。和牛好腍;叉烧都几腍;豚丁有咬口,唔算辣;虾既炸粉超薄、脆身,虾爽口弹牙。面烟韧有咬口,盐味汤底唔会太浓,少少咸几好食。慢煮牛舌拉面(盐味汤底)︰面、汤底同满腹拉面一样,牛舌几易咬,唔错。炸三文鱼皮炸三文鱼皮︰意料之外,佢连住d三文鱼肉炸,我哋以为系净系炸三文鱼皮,有d肉令到个口感唔同左,多左咬口,几特别。店员好有礼貌,环境ok,上菜速度偏慢(小店人手唔太够),店外有温韾提示,某d餐会写明大概要等几耐),不过质素几好,价钱实惠,抵食+好食!
打紧食评先发现,原来舖入面既menu同外面有少少唔同,薯饼类既入面menu先有写。 Menu Menu Menu 忌廉蟹肉薯饼
忌廉蟹肉薯饼︰超脆,好creamy,唔太食到蟹肉,不过几脆几香几好食。 满腹拉面(盐味汤底)、慢煮牛舌拉面(盐味汤底)
慢煮牛舌拉面(盐味汤底)︰面、汤底同满腹拉面一样,牛舌几易咬,唔错。 炸三文鱼皮