2024-05-23
今日嚟到荃湾呢一边揾好嘢食,就嚟咗呢一间食日式小菜嘅餐厅,佢系自家制嘅日式小菜,而且每一日新鲜即做,睇嚟非常有心思,咁我就同朋友决定试吓,喺网上见到啲评分都唔差,我哋就决定去食晚餐,顺便喺附近行吓街💡海老明太子西兰花,餐厅喺条配酱汁上嘅味道特别,令到大虾同埋西兰花嘅味道更加夹,每一只虾都非常大只,爽口弹牙,西兰花亦好食,钟意呢一个小菜,因为本身个人嚟讲好钟意食虾,觉得佢系成个配搭上做得几好!💡即制大阪烧,热辣辣嚟到,睇得出真系即叫即做,而且加咗豆腐,甘笋同埋杏鲍菇,令到成个大阪烧嘅口感更加提升,细细份非常好,可以试多几种唔同嘅嘢食,因为餐厅嘅小菜真系做得唔错!💡安格斯节瓜卷配自制洋葱苹果酱,呢个简直食到fusion菜味道,非常推介,佢嘅自制洋葱苹果酱汁非常特别,令到成件节瓜卷味道提升!!!送饭一流,而且节瓜唔会掩盖到成个牛肉嘅味道,成个口感非常balance, 呢一个非常出色,值得大家可以叫!甜品都非常出色,如果钟意食甜品嘅朋友都可以试吓呢一间餐厅嘅甜品,我哋就叫做一个set,佢喺摆盆上非常有心思,个人嚟讲几钟意食佢嘅奶茶雪糕,非常香浓嘅味道,而且好少喺出边可以食到奶茶味道嘅雪糕,佢嘅
甜品都非常出色,如果钟意食甜品嘅朋友都可以试吓呢一间餐厅嘅甜品,我哋就叫做一个set,佢喺摆盆上非常有心思,个人嚟讲几钟意食佢嘅奶茶雪糕,非常香浓嘅味道,而且好少喺出边可以食到奶茶味道嘅雪糕,佢嘅特浓抹茶三文治,啱晒钟意食绿茶嘅朋友,中间嘅绿茶蛋糕都非常好食,成个组合非常好,咩都有少少,可以试多几款唔同嘢!
餐厅嘅餐牌有心思,下次返嚟试吓佢嘅天妇罗蔬菜饼,同埋即制清酒煮蚝!!而且店员都非常客气,同埋有礼貌,大家不妨支持下小店!