2022-01-03
同老公行完街,佢话呢幢大厦有间日式居酒屋,所以就带我上黎呢度食晚饭。门面同内里都系以日式木系装修,环境干净。坐低左望上用见到好多日本卡通经典摆设,真系好有日本居酒居feel。餐牌选择种类都ok,老公发办叫左几款。鸡泡鱼干:烧过暖暖地,甜甜咸咸,配埋旁边沙律酱够滋味,老公至爱。吉烈广岛蚝:即叫即炸,入口热辣辣,外皮古烈松脆,渗出蚝汁,一d唔干,好味。一口和牛串:一口一粒容易食,食落一d都唔韧,牛味浓,带肉汁,唔错㖞。黑松露炒乌冬:第一啖入口已经觉得好好食,乌冬烟韧,用烧汁炒得好够味道,黑松露味道浓,连d菇都好入味,值得推介👍鹅肝什菌石锅饭:鹅肝系重点,够大块,一d都唔失礼,入口带薄薄油脂,什菌同饭有少少汁,整体几好食。用埋石锅上,食到尾都仲系热,呢个要加分。
餐牌选择种类都ok,老公发办叫左几款。