2021-09-19
好挂住日本既居酒屋,揾香港有咩居酒屋既时候揾到哩间,新开冇几耐,一于就试下🏃🏻♀️☑️明太子煎蛋卷食居酒屋点可以唔食玉子烧,配埋同佢最夹既明太子,冇得输呀❗️厚厚既蛋卷好香蛋味,仲系热辣辣,包住爆满既明太子🤤☑️喜之次一夜干见个名好盏鬼,一于试下佢系何方神圣😆 表面睇落去好似干干地甘,因为佢系经过一夜风干既鱼干,再经过烧,但原来一食落,鱼肉好鲜嫩滑呀❗️配埋柚子豉油,令到成个感觉好fresh🤩我同朋友都一致最钟意哩样👍🏻☑️海胆汁烧蚝海胆食就食得多,但我印象中好似冇点食过用海胆汁做既野食🤔蚝面铺满左海胆汁,蚝系新鲜同大大只既肥美仔🦪蚝底仲有少少菠菜一齐食,系一个几唔错既配搭☑️鸡心//鸡颈//免治鸡肉串食居酒屋又点可以唔点串烧呢❗️我简左3款鸡肉类,鸡心同鸡颈都烧到好香,但系又一啲都唔会干,鸡颈肉仲好嫩滑👍🏻至于免治鸡肉串造型就好cute🤩系用鸡肉做成好似肠仔甘既形状,肥肥短短🤣可以点埋生蛋黄一齐食👍🏻☑️宫崎A4和牛串除咗鸡肉类既串烧之外,我仲简左串A4和牛试下,不愧系和牛,外面烧到香香地,入面仲系超嫩滑,再充满牛香👍🏻👍🏻☑️特制杂锦沙律见食左甘多肉类,叫左个沙律菜中和一下,配埋酸酸甜甜既sourc
☑️明太子煎蛋卷
☑️喜之次一夜干
☑️海胆汁烧蚝
☑️鸡心//鸡颈//免治鸡肉串
☑️宫崎A4和牛串
☑️特制杂锦沙律
见食左甘多肉类,叫左个沙律菜中和一下,配埋酸酸甜甜既source,令人好开胃😆
☑️鸡汤卡邦尼拌乌冬
卡邦尼意粉就食得多,乌冬就第一次食🤩加左鸡汤汁既关系,特别香😆烟肉好厚多肉,口感满满👍🏻乌冬软硬适中,而且好挂汁🤤
佢地仲有好多唔同既日本酒都好吸引,不过我地要揸车就冇试到🚗餐厅岩岩开冇几耐,客人唔多,环境几舒服,好适合约埋三五知己Happy Friday😁