未有时间去日本,就嚟一趟伪日本旅行🧳长沙湾嘅呢间小店一直人气爆棚,有唔少人专程嚟打卡,环境好有和风小店嘅感觉,好多打卡位😍💮招牌锅物餐$498美国顶级牛颈脊+岩手县和牛寿喜烧炖饭 +$50店员会主动帮手烧,先将糖同牛油落锅,煮溶之后就会将牛肉放落去烧,加入寿喜烧汁,轻轻烧几十秒就食得,最后再煮野菜同黑松露炖饭,煮法偏向关西风。牛肉蘸上蛋汁食,口感更滑。黑松露炖饭味道浓郁,带甜味,饭粒烟韧▪️刺身拼盘见menu系串烧拼盘,黎到upgrade 左做刺身。拼盘入面有三文鱼、牡丹虾、油甘鱼同八爪鱼,较为鲜甜▪️爆谷鸡跟餐可以拣两款小食,我就拣咗爆谷鸡同埋玉子烧,炸鸡一口一件,炸到金黄香脆▪️明太子玉子烧上面加左明太子酱同蟹籽,味道浓郁,蛋味几重,口感软软💮白桃草莓益力多冰$128呢杯打卡甜品相信好多人都会嗌😁牛奶仔朱古力做点缀够晒吸睛!最顶有一件鲷鱼造型威化饼,入面有忌廉馅,中层就有草莓冰同1.5个白桃~底层就系乳酸味道嘅刨冰,夏天食超爽😝套餐如果跟嘢饮或者有茶提供会更好,食物overall都正常,环境适合打卡影相📸

💮招牌锅物餐$498
美国顶级牛颈脊+岩手县和牛寿喜烧炖饭 +$50

美国顶级牛颈脊+岩手县和牛寿喜烧炖饭

▪️刺身拼盘

刺身拼盘

▪️爆谷鸡

爆谷鸡

▪️明太子玉子烧
上面加左明太子酱同蟹籽,味道浓郁,蛋味几重,口感软软

明太子玉子烧

💮白桃草莓益力多冰$128