餐厅: 甘味讚岐手打烏冬
资讯:

2014-04-15 1222 浏览
好耐无去过皇室堡, 所以呢餐晚饭就拣咗呢度 , 之前上OR都睇过去边间食好, 见到呢间铺好似 OK, 咁咪提意试下.  星期五的铜锣湾果然超多人, 心想 walk-in 的话应该有排等 .  虽然人多, 不过呢度食店都唔少, 分散下 d 人, 攞完飞等咗无耐就有位啦  .  店铺本身都好大, 餐枱座位格局都 OK, 不过环璄就有 D 嘈, 想倾吓计, 讲吓俏俏话的话就有 D 困难 .打开餐牌, 食物款式都好多, 花多眼乱, 亦都有套餐, 不过就唔系好啱, 大家亦唔太肚饿, 散叫就算 软骨饺子棒 : 软骨食材是鸡, 唔系太大嚿, 唔难咬, 份量刚好, 完全符合吹水时的小食, 美中不足既系食物本身唔热, 极其量只可以话微暖 铁板牛肉炒饭 : 上菜速度快, 卖相亦唔错, 与餐牌大致相符, 唯牛肉同其他配料切得太碎, 同饭炒完后都唔系好食得出牛肉味, 而且偏油, 比预期中较逊色  (~还有我的铁板去了哪里~~ )番茄牛肉乌东 : 喜欢番茄既朋友应该会比个 LIKE 个卖相, 至于味道方面........就唔系太清楚 , 见朋友(女仔)都可以清到7-8成应该唔会太差  (因
好耐无去过皇室堡, 所以呢餐晚饭就拣咗呢度

(~还有我的铁板去了哪里~~
, 见朋友(女仔)都可以清到7-8成应该唔会太差
 (因为我不太爱番茄, 所以无试到
, 唔好意思
题外话/补充资料: 整体来说(味道+服务+铺面格局)还 OK (此分店), 不过皇室堡有很多的选择, 下次一定不是我首选.
2014-04-04
等候时间
10 分钟 (堂食)