2022-09-12 65 浏览
🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜餐厅装潢以红黑色调为主 打造有格调的居酒屋感觉🏮座位有可以望到店员准备食物过程嘅高枱同卡座可以坐 今次坐卡座颇宽阔舒适😌餐厅主打拉面🍜 亦有唔同嘅日式料理提供 例如刺身、串烧🍢、天妇罗🍤等 价位偏高但味道都不错🤓⭐️⭐️ 味噌甲罗烧🦀 HKD$98⭐️⭐️呢道菜真心超正😍蟹壳上有满满蟹膏+三文鱼籽+ 鹌鹑蛋黄 与白饭混合后 蛋黄蟹膏令口感滑溜😋以紫菜包饭一齐食 超 级 好 食!虽然份量有点细 但系味道高质!味道:🌕🌕🌕🌕🌕⭐️⭐️紫苏烧豚梅肉拉面🍜 HKD$98⭐️⭐️烧豚梅肉系呢道拉面嘅重点 超好食必点!肉质超软腍 肥瘦比例啱啱好 油香渗落汤底豚骨汤底配上紫苏叶好夹 忍唔住要饮多几啖汤呢款整体味道比炙牛拉面浓味 重点系有一整粒溏心蛋😍味道:🌕🌕🌕🌕🌕⭐️⭐️炙牛拉面🐮 HKD$92⭐️⭐️汤底以新鲜豚骨每日熬制 好有鲜甜味🤓一片片炙烧过嘅黑胡椒牛肉放在软硬适中嘅拉面上 汤底都带浓黑胡椒味肉质偏瘦但未至柴 肉味都重伴上半熟溏心蛋 惊喜地好好食🤩将拉面沾上蛋浆一同食 面条口感会较幼滑味道:🌕🌕🌕🌗🌑⭐️⭐️牛之拼盘🐮 HKD$⭐️⭐️烧牛舌🐮-颇香口 但肉质可以再软少少牛肉芦笋🐮-

🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜

⭐️⭐️ 味噌甲罗烧🦀 HKD$98⭐️⭐️

呢道菜真心超正😍
蟹壳上有满满蟹膏+三文鱼籽+ 鹌鹑蛋黄
与白饭混合后 蛋黄蟹膏令口感滑溜😋
以紫菜包饭一齐食 超 级 好 食!
虽然份量有点细 但系味道高质!

味道:🌕🌕🌕🌕🌕

⭐️⭐️紫苏烧豚梅肉拉面🍜 HKD$98⭐️⭐️

烧豚梅肉系呢道拉面嘅重点 超好食必点!
肉质超软腍 肥瘦比例啱啱好 油香渗落汤底

将拉面沾上蛋浆一同食 面条口感会较幼滑

⭐️⭐️牛之拼盘🐮 HKD$⭐️⭐️

烧牛舌🐮-颇香口 但肉质可以再软少少
牛肉芦笋🐮-牛肉juicy配上芦笋爽口唔油腻
烧一口牛🐮-黑胡椒味颇重 肉质够软唔柴 如果有得沾上少少盐一齐食就更好😛

⭐️⭐️ 日本青森苹果汁🍏 HKD$32⭐️⭐️

日本青森苹果汁好fresh😝
酸酸甜甜的 苹果香气好出
真系有解腻嘅感觉😜有时饮果汁比饮其他fancy drink更好饮

味道:🌕🌕🌕🌕🌖

⭐️⭐️ 绵绵朱古力🍫 HKD$32⭐️⭐️