餐厅: 殿 大喜屋
资讯:

2019-09-08 639 浏览
之前同女朋友已经嚟过呢间殿大喜屋,难得女朋友钟意食呢间嘅日本放题,于是乎再带佢嚟食。刺身拼盘-食得日式放题,一坐低梗系要嗌刺身食先啦。先点左三文鱼、赤贝、北寄贝、带子等等刺身,食落新鲜又够冻,所以忍唔住又嗌咗第二round。海胆手卷-呢一个系必食项目,虽然要自己出去排队攞,so call叫限时限量食物,但其实我都攞咗三四转都仲有。佢啲海胆份量大大份,一旧手卷有两三大片嘅海胆,微微海水味,份外鲜甜,而且紫菜新鲜脆口,叫人忍唔住拎完又拎。三文鱼腩寿司-三文鱼腩油脂丰富, 配合微酸嘅寿司醋饭,真系配合得天衣无缝,微酸嘅醋中和三文鱼嘅鱼油,分外美味。蒲烧鳗鱼-厚厚嘅鳗鱼,肉质细嫩,配合酱烧汁,真系好食到停唔到口,叫完一碟又一碟。烧羊架-刚烧起嘅羊架即刻上枱,新鲜热辣,羊架带少少骚味就最好食,而且肉质林滑,谂返起都想再食。呢度除咗大量嘅甜品之外,仲提供多款嘅雪糕,有Movenpick, Häagen-Dazs仲有Milk Top畀你拣,我就唔识拣,唯有全部都食晒。

海胆手卷

海胆手卷