餐厅: 殿 大喜屋
资讯:

2022-11-12 12775 浏览
食物分类多达10种 包括:刺身、创作寿司、江户前寿司、火炙寿司、卷物、军舰、一品料理、串烧、烧物、炸物、天妇罗、蒸焗及铁板、面㶽。 大胃王朋友一嚟就叫左劲多嘢食,枱面都差d唔够摆😄🥢刺身:三文鱼、北寄贝、北海道带子、象拔蚌、松叶蟹脚 🥢创意寿司:鲍鱼拖罗蓉海胆杯、海胆大虾、柚子胡椒和牛烧、蒲烧鳗鱼山椒烧寿司🥢寿司:三文鱼腩、黑松露带子、滋味皇帝蟹棒、酱油汁烧左口鱼边🥢一品料理:花雕醉鲍鱼、一品花胶盛、避风塘炒蟹、皇牌烧乳鸽王、冰镇花海蜇、海燕窝椰汁炖木瓜🥢卷物:期间限定,要在自助区自取的海胆手卷、蟹脚手卷🥢串烧:烧牛舌、牛油烧翠玉瓜、盐烧鸡中翼、烧温室甜菠萝、盐烧鸡软骨🥢烧物:西京烧比目鱼、蒲烧鳗鱼🥢炸物:榴梿炸弹、芝士年糕🥢蒸焗:蒜蓉粉丝蒸扇贝🥢天妇罗:一口甜蕃薯 温室南瓜单单系食物list都已经咁长,仲要食到怀疑人生,明明食紧日式放题,但有乳鸭、花胶、鲍鱼、炒蟹食,自助区仲有椰子鸡汤、松草花胶鸡汤,而且仲要系水准之作。而传统嘅日式放题食物,🐟刺身新鲜已经值回票价;🍣创意寿司唔只食得、仲要靓靓,首推鲍鱼拖罗蓉海胆杯,虽然拖罗蓉唔太突出,但系鲍鱼爽弹、海胆味鲜。🍡串烧之中嘅温室甜菠萝,

大胃王朋友一嚟就叫左劲多嘢食,枱面都差d唔够摆😄

🥢刺身:三文鱼、北寄贝、北海道带子、象拔蚌、松叶蟹脚
刺身

鲍鱼拖罗蓉海胆杯

避风塘炒蟹

🥢卷物:期间限定,要在自助区自取的海胆手卷、蟹脚手卷
蟹脚手卷 海胆手卷

🥢烧物:西京烧比目鱼、蒲烧鳗鱼
串烧 烧物

🥢炸物:榴梿炸弹、芝士年糕
🥢蒸焗:蒜蓉粉丝蒸扇贝
🥢天妇罗:一口甜蕃薯 温室南瓜
松草花胶鸡汤

而传统嘅日式放题食物,🐟刺身新鲜已经值回票价;🍣创意寿司唔只食得、仲要靓靓,首推鲍鱼拖罗蓉海胆杯,虽然拖罗蓉唔太突出,但系鲍鱼爽弹、海胆味鲜。🍡串烧之中嘅温室甜菠萝,真系好甜,仲要爆汁,食1件一定唔够喉。烧物就一定要食西京烧比目鱼,皮脆肉嫩,食到停唔到口。
自助区嘅🍶酒水饮品选择之多,大喜屋绝对可以算系数一数二,汽水、啤酒、果汁、茶、凉茶、清酒、梅酒、白酒都有。🌯期间限定嘅自取手卷更系放题食物嘅天花板,海胆唔洗多讲,就系简单三个字:好好食。而蟹脚虽则唔系真蟹脚,但味道甜美、爽口。🥣热汤真系真材实料,多料又够味。雪糕区更有多款味道、品牌,就连Movenpick 、Häagen-Dazs 都可任选,不过个人就觉得海盐味道最好食。
自助区饮品

自助区雪糕

食品选择、好味食物之多,不能尽录,总结系呢间大喜屋嘅放题真系非一般放题咁简单,唔单只好食,仲要劲多选择,就连中式/创意料理都做得唔错。一个超值价钱就全包,我同朋友都觉得抵食夹好食。