2021-08-27
由轻铁丰年路站行去餐厅,大约5-10分钟距离,位置系雀屎河旁边,建议大家预定时间。餐厅行简约日系文青装修,应大受年青男女追捧,幸好朋友早几日就book定位,建议大家想食就预先透过whatsapp book位。店内装修几舒服,坐唔到几多人,但空间几舒服,都几岩打卡。唯位同位之间可能稍为迫少少。野食就介乎$140-180之间,个人就觉得比较贵,可能近100或100内会较合理(相较其他同类型舖头)。食物非常丰富,比想像多,有饭仲有面牛舌非常好食,咬落去淋,唔会太硬,佢d可以点既芥末都几好食。面豉汤清甜;沙律正常,冻豆腐好食,仲有个用菜包住块饼状既甜品类食物,都好食。茶碗蒸好食。乌冬就得几条,全部加埋饭,女仔食应该超饱,男仔食应该岩岩好。唯牛舌我觉得可以加多几块,而家有d少唔够啰,好快食晒甜品有好似牛既黑芝麻蛋糕同抹茶布丁,size岩岩好,作饭后甜品唔错。呢间野食丰富,打卡一流,食物质素都ok,唯独系有d贵。平少少有更好,不过佢都唔忧做
食物非常丰富,比想像多,有饭仲有面
唯牛舌我觉得可以加多几块,而家有d少唔够啰,好快食晒