2022-10-18
🇭🇰 旺角- 一汁一菜最近行开朗豪坊~发现下面𠮶层开咗啲新舖头🤭环境主要用木造,又有一啲植物衬托~~感觉好舒适同埋放松~见到附近嘅打工仔都会帮衬佢🍱而我今次就外卖返去食 个卖相都几唔错☺️搭咗好耐返屋企都仲Keep得几热👍🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 和风蕃茄鸡肉咖喱饭(⭐8/10) $59今次拣咗呢个咖喱系完全唔辣嘅咖喱☺️适合一啲食唔到辣但系又好钟意食咖喱嘅朋友仔~~咖喱味劲浓,里面有劲多鸡肉又大大旧 份量算多,完全够哂拎嚟𩠌饭😍👅 套餐B(汤加饭加配料)(⭐7/10) $79🔻一汁一菜和牛罗宋汤佢哋嘅汤真系好浓好浓啊,系偏酸嘅罗宋汤,呢个和牛罗宋汤,牛味好重,配料仲要有洋葱,薯仔,菜,柠檬同埋红萝卜~~劲足料 饮得出佢系全靠天然料煲嘅汤👍🏻🔻番茄菠菜芝士鸡肉卷🫔开头觉得呢个卷好特别,平时喺出面好少会有,所以就叫咗嚟试吓,佢嘅鸡肉卷包住左芝士,仲有好浓既蕃茄蓉系底,酸酸甜甜味道几特别~~⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗🎏地址:一汁一菜 (朗豪坊) (旺角)1.旺角亚皆老街8
👅 和风蕃茄鸡肉咖喱饭(⭐8/10) $59
👅 套餐B(汤加饭加配料)(⭐7/10) $79
🔻一汁一菜和牛罗宋汤
🔻番茄菠菜芝士鸡肉卷🫔
🎏地址:一汁一菜 (朗豪坊) (旺角)
1.旺角亚皆老街8号朗豪坊B2层26-27号舖
2.观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)2楼L2-3号舖
3.中环皇后大道中93号中环街市2楼243号舖
4.尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆B2层B227A号舖
5.铜锣湾怡和街1-1L号香港大厦地下A3号舖
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃货 #likeforlikes #blogger #hkfollows #旺角 #旺角美食 #一汁一菜 #ichijuisaaihj @ichijuissaihk
按一按👇🏻可以看回我们所有的香港好西🤗
#lg_旺角