放工后约埋三五知己,去「本场」食个日式烤肉放题,好好慰劳下自己嘅辛劳😄。呢间餐厅位于旺角,呢个饮食热点,人流密集,去到就感受到重重的热情同活力,好岩聚会🤩。我哋拣咗个「上品牛肩胛放题套餐」,主打嘅「上品牛肩胛」,肉味浓郁,脂肪分布均匀,系锅上轻轻一煮,已经令到全场飘扬佢的香味,食落口仲可以话系鲜嫩得来入口即化!😍口感几好!👍接著就系「猪颈肉」、「金钱展」同「顶级肩脊肉」,三款肉品都无得输。猪颈肉吸收咗特制酱汁,食落去充满口感;金钱展嘅丰厚肉汁贴紧齿颊,令每一口都饱满喜悦;至于顶级肩脊肉,更加系极品中的极品,当肉质富有口感嘅同时,结构保持左嫩口,入口味道浓郁,肉香四溢😋。👌至于「吉列虾」,肉质鲜甜,表面煎得单脆,带有微微的焦香味,入口则味道浓郁,鲜美得来抵死人!我差啲忍吾住想多食几只😂。 🍤如果要我选最钟意嘅食物,我会拣「顶级肩脊肉」。食之前,已经闻到香气,一咬下去,美味得让我停不下来😝。总结就系「本场」其实价钱同食物质素都好,加上环境同服务都唔差,下次再食日式烤肉,我都会选择呢度!👍👍👍🔥🔥🔥

2024-08-21