2016-09-10 234 浏览
平时甚少会去西环,时常觉得又远又无野玩,但今日我过黎探朋友,所以黎到依个陌生小区,晚上同朋友食饭,佢带我黎依间烧肉店食晚餐门面店内装修都同平时新式烧肉店同一格局 (店内餐厅相,如无就delete哩句)因为我地唔算好饿,所以我地叫左两款烧肉同一份丼饭。黑豚腩肉厚切原烧: 腩肉厚身,用左少许既盐同胡椒约略腌过,腩肉上有已切一条条既刀纹,方便烧烤个阵容易烧熟入面,烧完后再用交剪剪开一块块,由于我控制既火候实在拿捏得太好豚肉烧得金黄香口,皮带点脆,食落几多肉汁同啖啖肉A5霜降和牛肉眼扒: 真系好大块,净系卖相已经好靓好吸引,我地叫左烧肉汁,和牛烧几下就熟,好浓郁既牛肉味,连烧肉汁既味道好惹味同好Juicy,唔需要点酱汁已经好好味,不亏为A5和牛黑豚生姜烧丼: 丼饭份量都几多,薄切豚肉入口满满烧汁,连洋葱同少许姜丝一齐食,味道带少少甜味,都几好食

因为我地唔算好饿,所以我地叫左两款烧肉同一份丼饭。

豚肉烧得金黄香口,皮带点脆,食落几多肉汁同啖啖肉
  • A5镇店之极上霜降和牛肉眼扒