2023-12-27 10 浏览
成日经过呢间日本餐厅就闻到食物嘅香味,所以今日特登试下呢间位于尖沙咀的日本餐厅。餐厅环境好有特色,都系以日本文化为主题,店内还有几分情调和神秘感。见到menu 甘多野食,即刻叫左: 【悦 商务套餐】&【悦 商务套餐】set with【鲍鱼+刺身两点+蒸蛋+渍物+吸物( 鲷鱼清汤)+甜品或咖啡】 【日式烧物】🌠🌄以炭火烤制的5种美食,日本迷你蕃薯,牛舌,黑豚五花腩等等,在制作时会用到独特的调味料,如酱油、味噌、芝麻酱等,让食材的口感更加丰富。炭火烤制嘅美食真系有种独特嘅魅力,尤其系烤日本迷你蕃薯🍠、牛舌👅同黑豚五花腩呢三样,每样嘅食物都透过炭火嘅烧烤变得更加美味。迷你蕃薯小小嘅一个,但烤得外皮焦香,里面嘅蕃薯肉软绵香甜,营养价值又高,啖啖都系暖笠笠嘅幸福感觉😋。牛舌烤制要技巧,炭火把牛舌表面烤得刚好,口感变得外脆内嫩,每一口都能尝到肉质嘅弹牙同埋淡淡嘅炭香真系好过瘾。而黑豚五花腩就更加唔得轻视,呢个肥瘦相间嘅肉片,经过炭火嘅烧烤后,油脂融化渗出,肉香四溢👍,食落去既juicy又唔会觉得腻,每一块都系美味嘅诱惑。结完呢三款炭火烧烤嘅佳肴,真系令人回味无穷,想再嚟多几次! 【寿司】🏝️🏖️油甘鱼

【悦 商务套餐】&【悦 商务套餐】set with

【日式烧物】🌠🌄

寿司】🏝️🏖️
油甘鱼外皮肉质雪白,咬落去鱼油充满口中,肉质入口即溶,沙锥鱼比较咸味重D,所以更加惹味。富山白虾同埋拖罗都系淡淡肉,各式寿司口感清新,鲜美可口。

*食物评分:7.8/10*环境评分:8.2/10***总体评分:8/10