2022-08-21
持有做运动就继续暴饮暴食,同好友放工食日式烧肉。从门口已经感受到日本风情,入面装修亦以日式为主。炉头好的骰,好得意。每个炉头上都有独立抽风管,唔怕好大油烟味。懒得拣嘅我哋点咗豚鸟盛同特选牛肉盛,务求有齐猪牛鸡。再加和风温泉玉子紫菜饭,用嚟自制烧肉丼。豚鸟盛包括猪鞍扒、猪腩肉同萨摩鸡腿肉。猪鞍扒厚切,有筋同埋皮脂嘅部分。慢慢烧,烧到好似韩风五花腩有油脂嘅甘香。萨摩鸡腿肉嫩滑。而猪腩肉就正正常常。特选牛肉盛好吸引,爱牛人士一定好兴奋,分别有和牛肩肉、上品牛空腹肉、上品和牛肉眼芯香,同埋一碗嘅汁烧牛肉。一开始上菜嘅时候分唔到边款打边款,店员好细心咁样讲解,仲教我哋点样睇油脂。和牛嘅油脂好似密集恐惧症咁样,比较细致。和牛肩肉牛味最浓郁,充满油脂。口感方便,我同朋友都觉得上品和牛肉眼芯香最嫩滑,好快溶入口中。最爱就系汁烧牛肉!除咗有牛味仲有甜甜地嘅烧汁,好惹味,朋友觉得配呢一款牛自己食成碗白饭都冇问题。饮品点咗人气之选嘅忌廉绿茶红豆冰,一齐Happy Firday!
豚鸟盛包括猪鞍扒、猪腩肉同萨摩鸡腿肉。猪鞍扒厚切,有筋同埋皮脂嘅部分。慢慢烧,烧到好似韩风五花腩有油脂嘅甘香。萨摩鸡腿肉嫩滑。 而猪腩肉就正正常常。
特选牛肉盛好吸引,爱牛人士一定好兴奋,分别有和牛肩肉、上品牛空腹肉、上品和牛肉眼芯香,同埋一碗嘅汁烧牛肉。一开始上菜嘅时候分唔到边款打边款,店员好细心咁样讲解,仲教我哋点样睇油脂。 和牛嘅油脂好似密集恐惧症咁样,比较细致。和牛肩肉牛味最浓郁,充满油脂。口感方便,我同朋友都觉得上品和牛肉眼芯香最嫩滑,好快溶入口中。 最爱就系汁烧牛肉!除咗有牛味仲有甜甜地嘅烧汁,好惹味,朋友觉得配呢一款牛自己食成碗白饭都冇问题。