2023-01-05
今日系慕名黎到鸟匠,因为都听过唔少人过野食好正,趁lunch去试试!野食都系单点嘅,除咗鸡串烧,都仲有部分猪、牛同菜嘅串烧可以叫,另外都可以单点啲side dish同埋主食Chicken Oyster呢个位系鸡髀对上,叫得「生蚝」紧系又嫩又多汁,师傅亦都处理得好好,食落口真系仲滑过鸡髀位,又香口Thigh叫埋个鸡髀对比下,个人觉得嫩度差唔多,系冇咁滑同冇咁多汁,不过稀有部位唔系日日有,可以话系oyster嘅顶替品Stewed Duck Loin点咗个side dish,鸭胸配淮山都好少见,鸭胸几嫩,淮山就爽口Chicken Stock Carbonara Udon仲有叫个主食carbonara,比起出面较杰身,呢到系做得比较水,乌东弹牙,配料仲有鸡肉同烟肉,捞埋个蛋黄,成碗乌东蛋香更加出,食完好满足!Chicken & egg rice 性价比都几高,蛋炒得好滑蛋味好香浓,十分推介!饭量唔算好多所以唔惊食完好饱食唔落串烧~
Chicken Oyster
Thigh