2020-10-06
今日放工约左朋友去food court食饭,点知两个都要ot,所以就改做外卖拎番我屋企慢慢share黎食!大宫牛肉定食、吉列猪扒定食定食包面豉汤同沙律,唔好睇少佢,份量劲多,绝不欺场! 大宫牛肉个调味好浓,捞饭食岩哂!牛肉唔会好肥,食落入哂味好正!吉列猪扒炸得外脆内软,食落sharp sharp声,咬落去肉汁四溢,好鬼满足!仲有个酱汁可以点,味道同日式炸猪扒饭既专门店有得比!食埋沙律解一解腻真系配撘得宜!滑蛋吉列猪扒饭因为吉列猪扒个样太吸引,所以叫埋呢个滑蛋吉列猪扒饭,估唔到份量咁多,饭既份量我谂有平时2,3碗饭咁多,真系超值!呢个比吉列猪扒定食唔同之处系猪扒系摆系饭面,而且捞埋滑蛋所以口感冇定食果个咁脆,但滑蛋增添左饭既口感,加埋洋葱甜甜地,虽然份量多但都好快食哂!日式炸鸡、日式炸饺子叫左两个小食,分别系日式炸鸡同日式炸饺子。炸鸡系唐扬炸鸡,大大粒配埋沙律酱系隔离,啖啖肉好滋味! 日式炸饺子同样有酱汁跟埋,虽然每只都细细饭但胜在肉馅丰富,食落都好有饱足感!另外值得一赞系收银姐姐既态度,平时FOOD COURT D姐姐都比较黑面,但呢度既收银姐姐又有礼貌又细心,惊我拎得重仲专登分开两袋
大宫牛肉定食、吉列猪扒定食
滑蛋吉列猪扒饭
日式炸鸡、日式炸饺子
另外值得一赞系收银姐姐既态度,平时FOOD COURT D姐姐都比较黑面,但呢度既收银姐姐又有礼貌又细心,惊我拎得重仲专登分开两袋俾我拎,系food court有呢种服务真系劲SURPRISE!