2019-09-17 15 浏览
今日同朋友要去个边买野,咁岩经过依个商场见到有日本野就即刻入去食翻个lunch。间日本野都几多选择,有拉面同定食,仲有咖哩个啲。平时拉面店都好似有其他定食,依间就咩都有。我地3个都叫咗定食,每份定食都包咗一个面豉汤,蒸蛋,中华沙律同埋白饭。面豉汤,个汤都几入味,吾会话成大煲一齐煲搞到淡晒咁,饮到底都有好多海带同埋豆腐。蒸蛋,个蛋蒸得吾错,蒸到岩岩好,吾会过老,所以好滑,仲有甜甜地咁既鲜味。网烧雪花牛扒定食,啲牛烧得吾错,应该系5成熟,所以吾会过熟,加埋一啲烧汁,都好juicy,送饭真系岩晒呀。蒲烧鳗鱼定食,见到朋友块鳗鱼都几厚身,试咗一旧,啲鳗鱼汁都几入味,而且吾会过咸。炸鸡肉定食,一见到啲炸鸡就觉得好大件,试咗一旧,果然吾错,啲肉质好滑,不过就要点翻佢个酱汁做翻个调味比较好。

2019-09-16
午餐