2016-10-21 1213 浏览
工作凑B读书,3样野同时进行时,真系都好大压力!于是约朋友饭聚倾下计Relax下!当日下雨天,成身湿哂,一坐底侍应姐姐立即端上香浓热茶,即时暖笠笠~~女士食饭通常都钟意食少少沙律,贪有菜落肚冇咁有罪恶感!呢个温泉玉子牛油果凯撒沙律真心好味!沙律菜好新鲜~~捞埋温泉玉子同少少芝士粉真系一绝!沙律菜沾上温泉玉子同埋芝士粉,即时易入口又惹味,对于我呢个食肉兽真系岩哂!生虎虾刺身好爽口,加埋新鲜蒜片同少少藻类!口感一流,最欣赏酸甜汁,唔会酸到朋友,味道刚刚好!芒果同三文鱼我都钟意食,于是试试芒果三文鱼加州卷,卷物卷得够实,唔会一食就散哂!面头飞鱼籽脆卜卜,再加少少沙律酱,好味呀!一次过忍唔住连食2件~~~~火炙鹅肝三点(三文鱼腩、帆立贝、鳗鱼)初时好担心鹅肝会好苏,不过食落又完全唔会,我冇谂过鹅肝同帆立贝会夹到!重点帆立贝厚身又新鲜,绝不欺场!串烧好有诚意,热辣辣出场!蕃薯一硬落去出烟,又够哂香甜!盐烧开边鸡翼烧得够干身,做到皮脆肉滑,盐味刚刚好!抵赞~盐味烧牛舌最有惊喜,厚身之余,又爽口呀!用盐烧又食到牛舌本身风味及牛香,推荐呀~~一见到黑豚肩烧丼有咁多葱花,就开心到不得了,我超钟意食葱~~
女士食饭通常都钟意食少少沙律,贪有菜落肚冇咁有罪恶感!呢个
温泉玉子牛油果凯撒沙律
生虎虾刺身
芒果同三文鱼我都钟意食
,于是试试
芒果三文鱼加州卷
火炙鹅肝三点(三文鱼腩、帆立贝、鳗鱼)
重点帆立贝厚身又新鲜,绝不欺场!
串烧
好有诚意,热辣辣出场!
蕃薯
一硬落去出烟,又够哂香甜!
盐烧开边鸡翼
烧得够干身,做到皮脆肉滑,盐味刚刚好!抵赞~
盐味烧牛舌
最有惊喜
一见到
黑豚肩烧丼
有咁多葱花,就开心到不得了
,我超钟意食葱~~
黑豚肉烧到好香口,洋葱又脆口,饭软硬适中!一片黑豚肩+少少洋葱丝+饭+烧汁真系好正,配角泡菜辣辣地,捞饭食又系超送饭!停唔到口~~

呢餐美食帮我差足电,明天又是新的一天! 冲呀~~~~~
2016-10-17
  • 黑豚肩烧丼