2024-10-09
🌟 食评时间!今日我去咗旺角砵兰街189号2楼嘅长阪烧,试咗佢哋嘅旬彩会席御膳同埋三品御膳,真系一个唔错嘅选择!🍣首先,环境方面,餐厅装修得几有日式风情,坐落得几舒服,适合同朋友一齐聚餐。不过,吧台座位有啲逼,可能人多嘅时候会觉得唔够空间, 我哋坐卡位就冇呢啲问题。讲返食物,旬彩会席御膳入面有滑蛋牛肉丼,真系好滑好嫩,牛肉味道浓郁,配上香滑嘅蛋,简直系绝配!杂锦天妇罗都几好,炸得金黄酥脆,食落去唔油腻,仲有啲新鲜感。至于端炉烧三品,虽然味道唔错,但我觉得份量有啲少,可能对于大食客嚟讲,会觉得唔够过瘾。三件寿司同埋盛合特选刺身都几新鲜,特别系刺身,切得几厚,味道都几好。最后,前菜小食都几有心思,味道都唔错,但我觉得可以再加多啲创意 就更加好整体嚟讲,呢个餐厅嘅食物质素都几高, 收碟都几频密,如果你想试下日式会席,长阪烧都系一个唔错嘅选择!🥢✨用膳时间大约60分钟,适合快闪食饭!下次再试其他菜式!👍🏼📍长阪烧砵兰街198 2楼
用膳时间大约60分钟,适合快闪食饭!下次再试其他菜式!👍🏼
📍长阪烧